Op dit moment 9 Recepten in 82 categorieën!

Laatst toegevoegde Recepten
gehaktballetjes met ras el hanout in kruidige jus: Submitted by: Ruud | Date Added: 7 Aug 2023
Listed in: Vlees / Gehakt
Ingredients

Gehakballen:
500 gram half om half gehakt
1 eetlepel ras el hanout
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels sambal badjak
1 ei
flinke hand paneermeel

KRUIDIGE JUS:
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook geraspt
1/2 eetlepel sambal badjak
1 theelepel ras el hanout
1/2 groente bouillonblokje
200 milliliter lauwwarm water

Cooking Instructions

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er ongeveer 8 gehaktballetjes van. (of meerdere kleintjes als je ze als borrelhapje wilt eten)
Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een stoofpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal de balletjes uit de pan en voeg zo nodig nog een beetje olie toe. Fruit de uien met de knoflook, sambal badjak, 1/2 bouillonblokje en de ras el hanout kruiden.
Leg de balletjes terug in de pan en voeg 200 milliliter lauwwarm water toe. Laat de balletjes in ongeveer 30 minuten gaar worden. (draai ze regelmatig om) Ik leg zelf de deksel niet helemaal op de pan....hierdoor kan de jus ietsjes inkoken.
Serveer de balletjes met een stamppot, rijst, frietjes of eet de balletjes op een pistoletje met een flinke klodder mayo.

Recepten fotos - Hover cursor om te scrollen als er meerdere fotos zijn:

This recipe currently has 0 pictures.

Bezoekers commentaar (0):

This recipe currently has 0 comments. Add your own comment in the right hand menu.

 

Recepten Links:

Add New Recipe neem kontakt met ons op over dit recept Tell a Friend about this Recipe Printer Friendly Version

beoordeel dit recept:
  • Currently 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 3.0/5 (6 votes cast)

uw op en aanmerkingen op dit recept:

For spam prevention, enter code:
Code:

ga naar deze categorie:

andere recepten in de categorie:

No Recipes - Check Back Later

Recipe Cloud Tags:
- Recipe Hit Count - 001966

 

 


 

Thank you, your comments will be reviewed shortly!