1 eetlepel azijn
50 gram bruine suiker
3 dl ketchup
3 tenen knoflook geperst
1 eetlepel worcestershire sauce
1 theelepel sambal
⅔ blikje cola
Mix in een steelpan alle ingrediënten.
Doe dit een beetje rustig aan. Cola en suiker gaat erg bruisen.
En voor je het weet zit je hele aanrecht onder cola.
Laat de saus ongeveer 10-15 minuten inkoken tot een dikke saus
Laat de saus afkoelen
Barbecue je direct op hoog vuur smeer dan het vlees in vlak voordat je het van het rooster afhaalt.
Anders zal de suiker in de saus verbranden.
Ben je indirect aan het barbecueën?
Zolang dit onder de 150ºC gebeurt dan smeer je het vlees zo vaak in als je wilt.
Een blikje cola is een goede basis voor een barbecuesaus.
De combinatie van gekruid, pittig en het zoete van de cola is heerlijk voor op de kip, spare ribs of karbonade.
Ongeveer ⅔ blikje cola is genoeg om de saus een scherpe, zoete smaak te geven.
Je kunt de cola barbecuesaus gebruiken om te marineren, maar ook om de laatste paar minuten op de gril, na de laatste keer draaien, je vlees of kip mee in te smeren.
Free Recipe provided by: My Free Recipes © 2024
https://recepten.rkloek.nl/: