Snake in the Hole Yorkshire pudding: Ingediend door: rkloek | Datum Toegevoegd: 11 Feb 2022 Ingrediënten:

120 g bloem
2 eieren
100 ml halfvolle melk
4 takjes verse rozemarijn
2 sneetjes oud brood
1 tl Dijon mosterd
500 g rundergehakt
1 zoete aardappel, geschild
olijfolie
2 rode uien, fijngesneden
1 rundvleesbouillonblokje
balsamicoazijn
mespuntje zout
1/4 tl grof gemalen zwarte peper

Ingevette ovenschaal, 30 cm
Blender, staafmixer of keukenmachine

Bereidings Instructies:

de Snake in the Hole met YorkshirePudding:
Verwarm de oven voor op 200 C.

YorkshirePudding:
Klop in een kan de eieren en voeg 100 gram van de bloem met een mespuntje zout toe.
Voeg al roerende de melk toe en zet opzij.

de snake:
Meng het gehakt, mosterd, peper en zout en rasp of schil de zoete aardappel in linten.
Scheur het brood in stukken en doe de helft van de rozemarijn erbij.
Met een staafmixer of blender maak je er een geheel van.
Rol er nu een ‘slang van’ en leg deze in de ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven.

de Uiensaus:
Doe wat olijfolie in een pan en bak de uien glazig.
Roer de resterende 20 gram van de bloem er doorheen en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Giet 500 ml water in de pan en roer weer goed door.
Voeg balsamicoazijn en eventueel peper en zout toe naar smaak.

Haal de slang uit de oven,
strooi de resterende rozemarijn hier overheen en schenk om de slang heen het Yorkshirebeslag dat je bij stap 2 hebt gemaakt.
Bak nog zo’n 25 minuten of totdat de korst goudbruin is.
Doe de oven niet tussentijds open!

Serveer de uiensaus met de ‘snake in the hole’.

Gratis Recept van: Recepten van Ruud en Tineke © 2022
http://recepten.rkloek.nl/: