Op dit moment zijn er 37 recepten in 36 categorieën!

Laatste Recepten
Aligot: Ingediend door: Rkloek | Datum Toegevoegd: 26 Feb 2022
In Categorie: BBQ / Salades-Bijgerechten
Ingrediënten

+/- 600 gram kruimige aardappelen
1 teentje knoflook
125 gr. Slagroom
50 gr. boter
200 à 300 gr. Franse Tome, Cantal/Beaufort of Gruyère
peper en zout naar smaak

Bereidings Instructies

“You need a good potato, so I’ll go with anything fluffy, so Maris, Edward – you want something that’s going to be dry and fluffy, nothing waxy because you want a really smooth, lovely puree potato.”

Once the potato is put through a ricer and while it is still hot, Freddy adds a splash of double cream followed by butter. He then adds about a third of a clove of garlic and the mixture is whisked until all the ingredients have melted and more cream or butter is added to get the right consistency.

Traditionally aligot, which was served to pilgrims by monks in the 12th century as a meal in itself, is made using a hard curd called tome fraîche but to give the dish a richer taste, Freddy also adds Gruyère and Beaufort, two strong French mountain cheeses.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Aligot Aligot
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.0/5 (2 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in:
Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Dutch's Wicked Baked Beans Bacon & Cheddar Aardappelsalade Gnocci met Tuinbonen en spekjes Chimichurri

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 000056

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.