Op dit moment zijn er 37 recepten in 36 categorie√ęn!

Laatste Recepten
Roti Kip: Ingediend door: Tineke | Datum Toegevoegd: 14 Feb 2022
In Categorie: hoofdgerechten / Roti
Ingredi√ęnten

Voor de roti pannenkoek:
‚óŹ 1.5 kg Zelfrijzend bakmeel
‚óŹ 1 kg aardappelen (kruimig)
‚óŹ Zonnebloemolie
‚óŹ Knoflook
‚óŹ Madame Jeanette ( gele peper)
‚óŹ Djinten
‚óŹ Zout

Voor de kouseband:
‚óŹ Knoflook
‚óŹ Madame Jeanette
‚óŹ 1 ui
‚óŹ Zonnebloemolie
‚óŹ Djinten (komijnzaad)
‚óŹ 1 kilo Kouseband
‚óŹ Zout

Voor de roti:
‚óŹ 4 kippenpoten
‚óŹ 2 tenen knoflook
‚óŹ 6 Aardappels
‚óŹ Selderij
‚óŹ Madame Jeanette (zeer hete gele peper)
‚óŹ 1 ui
‚óŹ Zonnebloemolie
‚óŹ Djinten
‚óŹ Yellow label sojasaus (zout)
‚óŹ 2 kippenbouillon Maggi
‚óŹ 1 laurierblad
‚óŹ Masala ( Surinaamse kerrie)

Bereidings Instructies

Bereiding van de Roti:
Voorbereiding:
Kip wassen en in stukken hakken ( in twee√ęn; 1x poot en 1x karbonade)
De kip droogdeppen.
Twee tenen knoflook,
flink stuk Madame jeanette, de uien en de peterselie fijn snijden.
6 grote aardappels schillen wassen en in stukken snijden
Twee afgestreken theelepels djinten klaarzetten
Bereiding:
Bak de kip in een grote pan met ruim zonnebloemolie bruin en haal de gebakken kip uit de pan.
Bak in dezelfde pan de knoflook, de uien en de madame Jeanette en voeg de kip weer toe.
Voeg daarna de aardappel, de djinten, twee opscheplepels sojasaus en twee opscheplepels Masala toe.
Doe vervolgens een flinke kop water en de twee kipbouillon blokjes erbij.
Voeg als laatste de selderij, het laurierblad, zout toe en vul zo nodig aan met water. ( alles net niet onder water)
Voorzichtig doorroeren en met de deksel op de pan zachtjes laten pruttelen tot je de kip van de botten valt.
Deze probeer je er als het gaar is uit te halen en de roti is klaar.
Kook per persoon 1 hardgekookt ei en voeg deze als laatste toe in de pan

Bereiding roti Pannenkoek:
Zelfrijzend bakmeel, olie en water kneden tot stevig deeg.
Vervolgens ongeveer 15 minuten met een theedoek erover wegzetten en laten rijzen.
De aardappels met zout koken. Als de aardappels zijn gekookt prak je de aardappels.
Dan doe je door de geprakte aardappels 1 klein gesneden teen knoflook,
een fijngesneden (klein) stukje Madame Jeanette en 3 afgestreken theelepels djinten.
Goed mengen en laten afkoelen.
Als alles is afgekoeld en gerezen pak je een balletje deeg daarin maak je een kuiltje.
Het kuiltje vul je met de aardappel.
Dan vouw je deze dicht en rolt het uit tot gewenste grootte.
In een droge koekenpan met antiaanbaklaag bak je deze als een pannekoek.
Nyan switi! ( Eet smakelijk!)

Bereiding kouseband:
De kouseband in stukjes van ongeveer 2 cm snijden.
1 teen knoflook, 1 ui en een stuk(je) madamme Jeanette fijnsnijden.
Olie in de pan en de ui, knoflook en peper bakken.
Vervolgens twee afgestreken theelepels djinten en de kouseband erbij en roerbakken tot de gewenste gaarheid.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Roti Kip Roti Kip
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.0/5 (3 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in:
Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Geen Recepten - Controleer later nogmaals

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 000077

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.