Op dit moment 28 Recepten in 31 categorieën!

Laatst toegevoegde Recepten
ćevapčići: Submitted by: Ruud | Date Added: 11 Mar 2021
Listed in: BBQ / Vlees
Ingredients

750gr rundvlees
250gr lamsvlees
6 teentjes knoflook geplet en grof gehakt
2tl zout
2tl peper
2tl paprikapoeder
100ml water
5gr backing soda

Voor 4 Somun broodjes

400gr bloem
8gr zout
7gr droge gist
300ml water

Cooking Instructions

Begin een avond van te voor met de bereiding van het vlees.
Doe het water met de knoflook in en pannetje, breng het aan de kook en laat het een paar minuutjes koken. Haal het pannetje van het vuur en laat het geheel afkoelen.
Ondertussen snijd je het vlees in blokjes.
Haal het knoflookwater door een zeef en giet het over je vlees heen. Dek het af met vershoudfolie en laat een nacht in de koelkast lekker rusten.
De volgende dag voeg je het zout, de peper, paprikapoeder en de backing soda toe. Meng het geheel goed door en haal het vlees twee keer door de gehaktmolen. Kneed het daarna nog even goed door.
Het geheel even twee uur laten rusten en vorm daarna de ćevapčići.
Na het vormen mag het geheel nog minimaal 2 uur in de koelkast om een beetje op te stijven (hoe langer hoe beter).
Bereid de bbq voor op 225°C directe hitte.
Grill de Ćevapčići in 6 tot 8minuten, blijf continu draaien om te voorkomen dat ze verbranden.
Serveer ze in een heerlijke Somun broodje met wat Ajvar en gesnipperde ui.


Somun broodjes

Doe de gist in een bakje met een beetje water roer goed door totdat de klonten verdwenen zijn. Voeg de zout bij de bloem en roer goed door elkaar.
Voeg de gist en het water bij het bloem, blijf 5 min. kneden. Deeg blijft zacht en plakkerig.
Laat het geheel 30 min afgedekt met een theedoek op kamertemperatuur rijzen.
Na die 30 min klop je het deeg op met een pollepel. Bestrooi het werkblad ruim met bloem en kneed het deeg voor ongeveer 5 min todat hij niet meer plakkerig is en een mooi glad geheel is geworde.
Verdeel de bol in 4 gelijke stukken en kneed ze tot een bolletje.
Laat de bolletjes 10 min rusten.
Maak je handen nat met water vorm de broodjes door ze plat te drukken. Leg de broodjes op een stukje bakpapier en bak ze op 225°C voor 10-15 min todat deze mooi goud bruin zijn.
Laat ze afgedekt onder een theedoek afkoelen zodat ze lekker zacht worden

Eet smakelijk!!

Recepten fotos - Hover cursor om te scrollen als er meerdere fotos zijn:

This recipe currently has 0 pictures.

Bezoekers commentaar (0):

This recipe currently has 0 comments. Add your own comment in the right hand menu.

 

Recepten Links:

Add New Recipe neem kontakt met ons op over dit recept Tell a Friend about this Recipe Printer Friendly Version

beoordeel dit recept:
  • Currently 1.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 1.4/5 (7 votes cast)

uw op en aanmerkingen op dit recept:

For spam prevention, enter code:
Code:

ga naar deze categorie:

andere recepten in de categorie:

No Recipes - Check Back Later

Recipe Cloud Tags:
- Recipe Hit Count - 000120

 

 


 

Thank you, your comments have been added!
Please close this window and refresh the main page.