Op dit moment 32 Recepten in 34 categorieën!

Laatst toegevoegde Recepten
Smokey Orange-Whisky Drumsticks: Submitted by: Rkloek | Date Added: 25 Nov 2021
Listed in: BBQ
Ingredients

BENODIGDHEDEN
rookhout: 2 hickory chunks
fijne rasp (zoals een Microplane)
siliconenkwastje + Saus-pannetje
ziplock bag 3 liter
1 mengkom
INGREDIËNTEN
12 kip drumsticks
Pekel
1 liter water
100 gram zeezout
25 gram bruine basterd suiker
25 gram ahornsiroop
1 shotglaasje whisky
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
10 gekneusde peperkorrels
Laksaus
2 eetlepels honing
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels bruine basterd suiker
2 stukjes stemgember zeer fijn gesneden + 1 eetlepel van de siroop
400 ML ketchup
1 shotglaasje whisky
rasp en sap van ½ schoongeboende sinaasappel, de andere helft gebruik je als garnering
1 eetlepel chipotle Tabasco
1 afgestreken theelepel zeezout
1 afgestreken theelepel versgemalen zwarte peper

Cooking Instructions

Verwarm ca. 250 ml van het water in het sauspannetje en los het zout en suiker al roerende op. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten voor de pekel toe.
Doe het overige (koude) water in een kom en giet hierbij het warme pekelvocht.
Zo koelt het wat sneller af. Zet de kom vervolgens in de koelkast om helemaal af te koelen.

Zodra het pekelnat is afgekoeld, doe je het samen met de drumsticks in de ziplock bag.
Laat dit 12 uur in de koelkast in de pekel liggen.

Ondertussen heb je mooi de tijd om de saus te maken.
Meng hiervoor alle ingrediënten voor de laksaus in het sauspannetje goed door elkaar en kook op een laag vuur al roerende iets in tot de gewenste sausdikte.

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie “TIPS”).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 120°C.
Haal de kip uit de Ziplock bag, spoel af met koud water en dep goed droog met keukenpapier.

Voeg de hickory chunks toe aan de smeulende kolen en rook de drumsticks.
Na 30 minuten lak je de drumsticks rondom af met de saus met behulp van het silicone kwastje. Herhaal dit na 10 minuten nogmaals.
Bij een kerntemperatuur van 75°C mogen de drumsticks van de BBQ worden gehaald.

Stel de BBQ nu in op directe bereiding en stook het vuur op naar 200°C.
Grill de drumsticks nu af boven directe hitte en smeer ondertussen nog 1x in met de laksaus.
Als de drumsticks een mooie kleur en knapperig korstje hebben, zijn ze klaar en kun je ze serveren.

Serveer tip:
Serveer de kip in een gietijzeren pan, bekleed met wat slagerspapier.
Daarbij wat sinaasappel partjes en wat chipotle Tabasco; een lust voor het oog én de bast!

Natuurlijk mag een glaasje whisky of een lekker pintje niet ontbreken.

Recepten fotos - Hover cursor om te scrollen als er meerdere fotos zijn:

This recipe currently has 0 pictures.

Bezoekers commentaar (0):

This recipe currently has 0 comments. Add your own comment in the right hand menu.

 

Recepten Links:

Add New Recipe neem kontakt met ons op over dit recept Tell a Friend about this Recipe Printer Friendly Version

beoordeel dit recept:
  • Currently 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 2.5/5 (4 votes cast)

uw op en aanmerkingen op dit recept:

For spam prevention, enter code:
Code:

ga naar deze categorie:

andere recepten in de categorie:

Brisket Texas style BBQ saus Smoked Tender & Moist Brisket Krokant buikspek Fajita rol

Recipe Cloud Tags:
- Recipe Hit Count - 000053

 

 


 

Thank you, your comments have been added!
Please close this window and refresh the main page.