Op dit moment 32 Recepten in 34 categorieën!

Laatst toegevoegde Recepten
Canelé Bordelais met Rum karamel: Submitted by: Ruud Kloek | Date Added: 6 Nov 2021
Listed in: Deserts
Ingredients

Prep Time
10 mins
Cook Time
45 mins
Rusten deeg
1 d
Total Time
1 d 55 mins

Het koekje bij de koffie mag op feestdagen niet ontbreken. Deze Canelé Bordelais met Rum Karamel zijn het perfecte feestelijk gebakje om deze rol in te vullen. Laat ze smaken!

Course: Dessert, gebak
Cuisine: Frans
Keyword: afbakken, cooking with rum, franse, gebakje, herfst, kaneel, Kaneelbroodje, karamel, Klaaskoeken, klassieker, recept, recepten, Traeger
Servings: 18 gebakjes
Ingredients
50 gr ongezouten boter
2 eierdooiers (+-40 gr.)
1 middelgroot ei (+-50 gr.)
240 gr cassonade
135 gr bakbloem
500 gr volle melk
1 tl kaneelsuiker
55 gr rum
boter om het bakblik in te vetten
Voor de rum karamel
1/2 kopje water
1/2 kopje bruine rum
1/2 kopje suiker
1/2 kopje kaneelsuiker

Cooking Instructions

Instructions
Neem een steelpannetje en smelt hierin de boter op een zacht vuurtje tot deze lichtbruin kleurt (beurre noisette). Schep het schuim van de boter en laat deze afkoelen.

Weeg de bruine suiker af en plaats in de kom van je keukenrobot. Voeg hieraan het ei en de eigelen toe en klop het geheel los.

Weeg de bloem af en voeg toe aan het suikermengsel. Klop tot een soepel beslag.

Voeg de melk toe aan de beurre noisette samen met de kaneelsuiker en verwarm licht in een steelpannetje. Meng dit rustig onder het beslag. Voeg tenslote de rum toe en meng ook deze goed onder het beslag.

Laat het deeg een nachtje rusten in de koelkast.

De dag nadien
Start je BBQ op voor een indirecte sessie op 230°C.

Vet het bakblik of de koperen vormpjes in en giet hierin het deeg en plaats het 15 min. in de diepvries.

Giet het beslag in de bakvormen tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Het deeg hoort er vloeibaar uit te zien, vergelijkbaar met pannenkoekendeeg.

Bak de Canelés Bordelais in de BBQ voor 15 min. op 230°C. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 200°C en bak gedurende 30 min. verder af. (zie tips)

Voor de rum karamel
Plaats de rum, het water en de suikers in een steelpannetje en laat zachtjes opwarmen tot je een karamelstructuur bekomt.

Serveer de Canelés Bordelais lauwwarm. Schep de rum karamel over het gebakje voor een extra touch. Smakelijk
Recipe Notes
Recept gebaseerd op het recept van Jaline Vandromme uit “Pastry Crush“.

De temperatuur in je BBQ verlagen? Het is niet zo eenvoudig. Voor dit recept maak ik gebruik van de Traeger Pellet smoker waarmee je eenvoudig de temperatuur kan doen dalen door de temperatuur instellingen te verlagen en het deksel even te openen tot je de gewenste temperatuur in de BBQ bekomt.

In een ander type BBQ zou je kunnen proberen om de temperatuur eerst laag te houden en op het einde nog even te verhogen. Of je kan gedurende 45 min. een temperatuur van 210°C aanhouden. Mogelijks zorgt dit echter voor een iets minder gekarameliseerd effect bij dit gebak.

Recepten fotos - Hover cursor om te scrollen als er meerdere fotos zijn:

This recipe currently has 0 pictures.

Bezoekers commentaar (0):

This recipe currently has 0 comments. Add your own comment in the right hand menu.

 

Recepten Links:

Add New Recipe neem kontakt met ons op over dit recept Tell a Friend about this Recipe Printer Friendly Version

beoordeel dit recept:
  • Currently 1.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 1.2/5 (5 votes cast)

uw op en aanmerkingen op dit recept:

For spam prevention, enter code:
Code:

ga naar deze categorie:

andere recepten in de categorie:

No Recipes - Check Back Later

Recipe Cloud Tags:
- Recipe Hit Count - 000062

 

 


 

Thank you, your comments have been added!
Please close this window and refresh the main page.