Op dit moment zijn er 37 recepten in 36 categorieën!

Laatste Recepten
philly cheese steak: Ingediend door: Ruud | Datum Toegevoegd: 24 Apr 2021
In Categorie: BBQ
Ingrediënten

600 gram bavette
200 gram droge mozzarella
Een klein stokbrood
Voor de marinade
50 ml augurken sap
1 el mosterd
1 tl tabasco
2 tenen knoflook geperst
Voor de uien
2 el olijfolie
2 witte uien
2 tl worcestershire
Voor de salsa
2 rode paprika’s
1 jalapeño
1 rode ui
1 teen knoflook
1 el limoensap

Bereidings Instructies

Meng de augurkensap met de mosterd, tabasco en de geperste tenen knoflook.
Giet het in een ziplockzak en doe daar de bavette bij.
Laat dit 2 tot 4 uur in de koelkast marineren.
Steek de barbecue aan met houtskool en wacht tot alle houtskool een grijs aslaagje heeft.
Gooi dan de paprika’s, ui, jalapeño en limoen direct op de houtskool. Draai alles regelmatig tot de paprika’s, ui en jalapeño rondom zwart zijn en de limoen barst.
Haal ze dan uit de barbecue.

Plaats het rooster en de grillplaat om alvast op te warmen.
Laat alles even afkoelen en wrijf dan het verbrande huidje van de paprika’s en jalapeño.
Verwijder de buitenste schil van de ui.
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en jalapeño.
Gooi alles met 2 tenen knoflook en de sap van de limoen in een blender.
Haal de bavette uit de marinade en dep hem droog met wat keukenpapier.
Gril de bavette aan beide zijden tot een kerntemperatuur van 55°C. Laat hem dan rusten.
Snij de uien in dunne schillen en gril ze in een beetje olijfolie tot ze zacht zijn.
Schenk er dan een beetje Worcestershire saus overheen en schep ze nog een keer om en bak nog 5 minuten door.
Snij de bavette haaks op de draad in dunne plakjes en bestrooi met een beetje zout.
Snij je stokbrood doormidden en beleg het brood met de bavette reepjes.
Dan mag je de uien en de salsa eroverheen scheppen.
Koriander moet je zelf weten maar dat is wel erg lekker.
Dan gaan er plakken mozzarella overheen en doe je het stokbrood weer dicht.
Verpak het stokbrood in een stuk aluminiumfolie en rooster het 10 minuten boven directe hitte met iets zwaars op het brood.
Wij gebruikten de grillplaat.
Pak het stokbrood uit en snij het in een handig formaat om uit te delen.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.0/5 (13 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in:
Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Pulled Pork-Carnitas Krokant buikspek Loempia van de Chinees Smoked Tender & Moist Brisket Chili con Carne

Tag Cloud Recepten:
- Recept Hits - 000263

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.