Op dit moment 28 Recepten in 31 categorieën!

Laatst toegevoegde Recepten
Smoked Tender & Moist Brisket: Submitted by: Ruud Kloek | Date Added: 11 Mar 2021
Listed in: BBQ
Ingredients

• 4 -5 kg brisket met vetcap
• Dry Rub (jouw eigen favoriet)
• Dijon mosterd

Cooking Instructions

Deel 1/3: voorbereiding van de Brisket
Spoel de brisket in koud water tot het water dat er vanaf komt schoon is.
Dep de brisket droog met keukenpapier.
Snijd de vetcap in met een scherp mes, snij wat dieper op de dikke delen om meer oppervlakte te krijgen voor de rub. dat geeft meer smaak aan het einde.
Smeer de briket in met de mosterd en bedek daarna in zijn geheel met de rub. zorg dat de rub ook goed in de snedes van de vetcap komt.
Deel 2/3: Smoking
Set your smoker to 250 degrees and put in water pan. Put in the brisket. Try to keep your smoker at 230-275 degrees.
In 2-3 hours (depending on the size of your brisket, the amount of fat, the cooking temperature, etc) you will hit 140-150 degrees.
Part 3/3: Slow cook and wrap
Take brisket out and fully wrap your brisket in heavy duty tin foil with the fat cap facing up. This helps ensure the brisket will stay very moist.Turn smoker temp down to 225 degrees. That seems low, right? For the most tender brisket possible, we need to go low and slow.
The timing will change brisket to brisket, but after 5-8 hours the internal temperature will reach 195 degrees. More importantly, it should easily fall apart. Let it rest for 30 minutes.
Slice against the grain, and you'll have a incredibly tender and moist smoked brisket!

Recepten fotos - Hover cursor om te scrollen als er meerdere fotos zijn:

This recipe currently has 0 pictures.

Bezoekers commentaar (0):

This recipe currently has 0 comments. Add your own comment in the right hand menu.

 

Recepten Links:

Add New Recipe neem kontakt met ons op over dit recept Tell a Friend about this Recipe Printer Friendly Version

beoordeel dit recept:
  • Currently 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 1.5/5 (2 votes cast)

uw op en aanmerkingen op dit recept:

For spam prevention, enter code:
Code:

ga naar deze categorie:

andere recepten in de categorie:

Pulled Pork-Carnitas Chili con Carne Brisket Texas style BBQ saus kansas style Krokant buikspek

Recipe Cloud Tags:
- Recipe Hit Count - 000046

 

 


 

Thank you, your comments have been added!
Please close this window and refresh the main page.