Op dit moment 31 Recepten in 34 categorieën!

Laatst toegevoegde Recepten
Hamburgerbroodjes: Submitted by: Ruud | Date Added: 15 Mar 2021
Listed in: Brood and bakkerij
Ingredients

INGREDIËNTEN
1 el fijne kristalsuiker
1 zakje droge gist (7 gram)
50 ml lauwwarm water
250 ml lauwe melk (kamertemperatuur)
1 el neutrale plantaardige olie
1 tl zout
500 gram bloem
VOOR DE AFWERKING
1 ei + 1 el water
sesamzaadjes

Cooking Instructions

Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een spatel de natte en droge ingrediënten door elkaar. Zodra het meel plakkerig begint te worden kneed je het deeg met een (staande) mixer op een lage stand in 5-10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg mag nog best een beetje plakken, maar moet wel makkelijk van je deeghaak afschuiven. Er moeten ook geen resten aan de zijkant van de kom blijven plakken. Voeg eventueel 1 el water bij een te droog deeg of 1 el bloem bij een te nat deeg per keer toe.
Haal het deeg als een bal uit de kom en vet de kom in met zonnebloemolie. Plaats de bal deeg terug in de ingevette kom. Dek deze af en laat minstens 60 minuten rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Sla de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Hoeveel broodjes je eruit haalt hangt af van de grootte van je broodjes, als je kleine hamburgerbroodjes maakt kun je meer broodjes uit het deeg halen.
Maak kleine rondje balletjes van het deeg en duw deze daarna plat. Dek af met een schone theedoek en laat zo’n 45 minuten rijzen tot de broodjes opnieuw in volume verdubbeld zijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en maak meng het ei en de eetlepel water samen om de broodjes mee in te smeren. Bestrooi de broodjes hierna met sesamzaadjes.
Bak de broodjes gaar en goudbruin in 18-20 minuten op 200 graden.
BEWAREN
Als de broodjes zijn afgekoeld kun je ze ook net zoals gewoon brood makkelijk invriezen wanneer je ze niet gelijk wilt gebruiken

Recepten fotos - Hover cursor om te scrollen als er meerdere fotos zijn:

This recipe currently has 0 pictures.

Bezoekers commentaar (0):

This recipe currently has 0 comments. Add your own comment in the right hand menu.

 

Recepten Links:

Add New Recipe neem kontakt met ons op over dit recept Tell a Friend about this Recipe Printer Friendly Version

beoordeel dit recept:
  • Currently 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

uw op en aanmerkingen op dit recept:

For spam prevention, enter code:
Code:

ga naar deze categorie:

andere recepten in de categorie:

No Recipes - Check Back Later

Recipe Cloud Tags:
- Recipe Hit Count - 000086

 

 


 

Thank you, your comments have been added!
Please close this window and refresh the main page.